ZRB Lustrumwedstrijden
24 en 25juni 2000


Hoewel de beloofde busjes richting Tilburg nergens te bekennen waren werd Tilburg, zelfs door Ruben, na enige tijd bereikt. Hier was de wedstrijd al afgelopen, hè wat jammer. Na lang beraad werd er besloten om dan maar een biertje te gaan drinken. Ondertussen was het weer gezellig gaan regenen. Gelukkig hadden de mensen voor de BBQ voldoende tenten neergezet, waardoor men toch nog redelijk droog kon blijven onder het eten.


Heerlijk natte BBQ

Na de BBQ was de fut er enigszins uit. Maar een paar uitgedeelde lichtgevende staafjes konden de apen toch weer even bezighouden. Uiteindelijk werd het toch gezellig. De apen hadden de speeltuin van de Beekse Bergen ondekt! Eerst over de hekken geklommen en toen flink wat trampoline gesprongen. Jan Willem wilde toch wel graag even de Bengaalse tijgers zien, dus we besluiten nog een hek over te klimmen. Op onze tenen sluipen we door het Safari-park, wat uiteindelijk gewoon een deel van de camping blijkt te zijn... Weer teleurstelling, geen Bengaalse tijgers dus voor JW. Na wat vlaggen als souvenier te hebben meegenomen besluiten we weer terug te gaan naar de feest-tent. Daar zetten Armband en Jan Willem, de week ervoor officieel lid geworden van de bar-comissie van Theta, het op een tappen, waarbij de klodders bierschuim in de rondte vliegen.


Armband en J.W. achter de tap

Rond middernacht werden de apen toch weer onrustig en werd de omgeving verder verkend. Het safari park van de Beekse Bergen blijkt verrassend dichtbij te zijn. Niels en Ruben klimmen nog een paar hekken en prikkeldraad over om zo in het park terecht te komen. Na wat gedwaal, een paar safari-bussen van binnen te hebben bekeken en wat angstige geluiden besluiten ze de safari-wandelroute te nemen. Na het zien van flink wat beesten (of waren het nou bomen en struiken in het donker?) en verdwaald te zijn, besluiten zij rond 5 uur in looppas weer terug te trimmen naar de tenten. Inmiddels hadden de andere 2 apen besloten om hun luxe, vochtige legertent op te zoeken. Hier wacht de slapende dames van de dames 8 een onverwachte verrassing want de lampjes blijken nog steeds te werken. Maar ja, in het donker kun je natuurlijk je slaapplaatsje niet vinden !

De volgende ochtend blijkt Niels opeens haast te hebben en stelt voor te vertrekken. Er blijkt echter weinig animo om al op te staan en Niels legt zich hier verrassend snel bij neer. Er blijken 's nachts ook enkele andere diersoorten de tent als nachtverblijf gekozen te hebben want naast een paar apen zijn er nu ook een papegaai en neushoorn in de tent aanwezig! Deze hadden Niels en Ruben 's nachts meegenomen uit het Afrika-dorp in het safari-park. Uiteindelijk wordt toch opgestaan en de spulletjes worden bijeen geraapt. Na het "ontbijt" (een broodje met plakkie kaas, een nuts en 2 bevroren lipton-ice) begint het toch wel errug hard te regenen. We zoeken snel een veilig heenkomen.

Het slechte weer doet ons besluiten om i.p.v. de hele dag voor Petra te gaan staan klokken toch maar huiswaarts te keren. Het blijkt niet te lukken om vervoer te regelen, maar de bus biedt uitkomst. Na een uurtje of wat zijn alle apen weer allemaal weer veilig maar vermoeid in Eindhoven. Helaas zonder overwinning, maar het was WEER gezellig !