RIO de Theta
3 juni 2001


De tiende RIO de Theta, voorheen de Polec Regatta, werd op zondag 3 juni op het Eindhovens kanaal gehouden. Een jaar na de eerste (en enige) competitie-overwinning van de Apen Op Water waren ze weer van de partij. Na weken lang intensief  trainen waren de apen er klaar voor om weer eens een blik in de wacht te slepen. De eerste wedstrijd was tegen Dopamina gecombineerd met Tsubami. Het weer zat zwaar tegen. Het regende en stormde gigantisch hard, maar dit kon ons niet weerhouden van een poging tot roeien. Natuurlijk kwam er wel heel veel zeiken bij kijken, maar dat is een normale reactie op zulk bagger weer. Na een goed motiverend woordje van Judith, waren we er klaar voor en moesten we ons naar de start haasten.

Eerste wedstrijd:
 • Afstand: 300 meter
 • Starttijd: 12.00u
 • Tegenstander: Dopamina / Tsubami
 • Armand op slag, Vincent op stuur
 • Tijd: 2'17"14 minuut.

We hadden een paar startjes geoefend, die redelijk goed gingen. Toen klonk het bekende "Theta opgelet...BENG"! De start leek nergens, maar die werd snel opgevangen door onze goede inzet! Bij de finish aangekomen zagen we dat we ondanks een snoek van Niels toch bijna met een bootlengte verschil hadden gewonnen. De tijd viel wel behoorlijk tegen, aangezien we meer richting de 2'13''00 hadden willen gaan. Maar ja, boeien we hadden gewonnen en dat moest gevierd worden! Het probleem was, dat we dit iets te uitbundig hebben gevierd. Niels was zowiezo nog een beetje lam van een hockeytoernooi dat ook in dat weekend plaatsvond. De volgende wedstrijd was pas om 16.00u. Dit betekende dat we heel wat uurtjes dienden te wachten. En ding heeft Theta niet goed begrepen en dat is dat je de apen nooit te lang moet laten wachten op de volgende wedstrijd. Dan weten ze namelijk heel goed de bar te vinden! Toen het moment daar was dat de aapjes de boot weer in moesten, waren ze behoorlijk aangeschoten. De tweede wedstrijd ving aan.

Tweede wedstrijd:

 • Afstand: 300 meter
 • Tegenstander: Geweldig Zinloos
 • Armand op slag, Niels op stuur.
 • Tijd: 1'23"48 minuut.

Vanaf het moment dat we de boot instapten ging het eigenlijk al mis. Niels zette het op een klagen, omdat er geen lam te bezeilen was met de apen. Er werd in ieder geval niet naar de stuur geluisterd, maar ja die zat waarschijnlijk ook allemaal onzin uit te kramen. Iedereen was in ieder geval druk bezig met zo lomp mogelijk individueel roeien. De start ging slecht en het roeien eigenlijk ook. Bij de finish aangekomen bleek dat we behoorlijk verloren hadden. Iedereen zag er in ieder geval afgepeigerd uit. Er werd nog eens flink op elkaar gezeken, maar dat werd weer verzacht door heerlijk koud biertje.
De volgende wedstrijd zou tegen Harry's Helden zijn. Harry's Helden blijken heel fanatiek te zijn en vinden volgens mij dat ze geweldig kunnen roeien. Wij wilden ze graag een lesje leren, maar de alcohol begon toch aardig parten te spelen. De laatste wedstrijd ving aan Vincent ging op stuur aangezien dit onze laatste kans was en hij de laatste tijd het minst getraind had. 

Derde wedstrijd:

 • Starttijd: 17.15u
 • Tegenstander: 85+ / Harry's Helden
 • Armand op slag, Vincent op stuur.
 • Tijd: 1'18"36 minuut.

Na een redelijke start te hebben gehad ging het roeien minder. John kreeg onderweg last van een flinke snoek, waarop Niels "per ongeluk" met zijn paal op John's hoofd inramde. Dit schudde hem weer goed wakker en hij ging weer als een gek roeien! De prachtige inzet resulteerde helaas wel in een verlies, maar ja "Jongens geeft niet, volgende keer beter, als je het maar naar de zin hebt!!!" Onder dat motto zijn we ons heerlijk gaan afklemmen in de loods. Dit is ons prima gelukt, want tegen sluitingstijd werd ons verzocht om het pand te verlaten! Met enig tegenstribbelen, zijn we na een slechte roeidag, maar met veel lol, huiswaarts gegaan! Volgend jaar zijn we er weer bij!!!