Polec Regatta
4 juni 2000


De Polec Regatta, de eerste echte roeiwedstrijd van de apen, vond plaats op het kanaal in Eindhoven. Het was een heerlijk zonnige lentedag. Volgens afspraak waren we ruim op tijd aanwezig om onze coaches aan te moedigen. Niet geheel volgens afspraak met onze coaches zaten we al meteen aan het bier. Daar zouden de apen namelijk beter door presteren.....
Het wachten was echter nog op Armband, die zo'n 2 uur later pas kwam opdagen. En dat terwijl Armband normaal gesproken toch juist heel stipt is.
's Middags moesten er 2 wedstrijden worden geroeid tegen de andere lenteleden van Theta. Ze hadden de 250 meter al een aantal keren getraint, maar nu kwam het echt op presteren aan voor de apen. Nadat was afgesproken welke aap waar ging zitten was het dan zover!

Eerste wedstrijd:
 • Afstand: 250 meter
 • Tegenstander: Gele Rakkers
 • Armand op slag, Ruben op stuur
  Na een slechte en langzame start ("o, was dat het startsein al?") kwamen we vrij snel gelijk te liggen met het andere team. Bart coachde vanaf de kant goed mee, terwijl Ruben zijn longen uit zijn lijf schreeuwde. De apen roeiden als hazen over het water en ze haalden de andere boot langszaam in. Vlak bij de finish lagen ze al een bootlengte voor. Nog een paar slagen en.....gewonnen!!!!
 • Tijd: 1'23 minuut.

  apen zijn bijna bij finish
  De apen strevenen op de finish af

  Toen was het tijd voor bier en de evaluatie; die start kon veel beter, rustiger oprijden en meer in de benen hangen. De tweede wedstrijd moest er geroeid worden tegen de winnaars van de andere poule. De apen dronken nog maar een paar biertjes tegen de zenuwen.

  Tweede wedstrijd (finale):
 • Afstand: 250 meter
 • Tegenstander: Geweldig Zinloos
 • Armand op slag, Niels op stuur.
  Deze start was duidelijk beter. Het andere team was echter ook zeer snel. Het ging mooi gelijk op. Echter dankzij Niels z'n geweldige stuurkunsten (lees: afsnijden) belandden zij tegen de kant, hun palen tegen de muur. We wisten dat de overwinning binnen was, maar we bleven flink doorroeien. En dus hadden de apen op water de finale gewonnen! Natuurlijk werd na de finish het apenlied ingezet.
 • Tijd: 1'19 minuut. Gewonnen!

  apen gefinished en gewonnen!
  De apen zijn gefinished en hebben gewonnen!

  En dus was het tijd voor nog veel meer bier. Ons eerste toernooi zat er op en we hadden nog gewonnen ook! We kregen een mooi blik uitgereikt. En daar bleef het niet bij, want onze overwinning was ook nog een goed voor een f100,- tegoedbon, te besteden bij Cafe Thomas.

  apen krijgen blik
  De apen skrijgen hun eerste blik uitgereikt

  Een lekkere BBQ volgde. En zoals de traditie wil moeten de winnaars en coaches het kanaal in. Armband vergat in zijn enthousiasme om Ruben er in te flikkeren zijn bril af te doen, dus moet hij voortaan met lensen door het leven.Vincent had duidelijk geen zin om het kanaal in te gaan, zijn ploeggenoten hadden ook geen zin in blauwe plekken, dus lieten ze de laffe haas maar droog.

  apen in water
  Apen In Water

  Een geweldige dag, deze eerste overwinning smaakt duidelijk naar meer!