DAG TWEE
Om er zeker van te zijn dat alle apen ook daadwerkelijk aan de start verschijnen wordt er een heuze telefoonwekdienst opgezet zondagmorgen. Dit blijkt geen overbodige luxe, aangezien de meeste apen een aardige winterslaap houden. Behoorlijk brak komen de apen aan op de loods. Zelfs Armand is aanwezig, maar hij heeft dan ook geen zware avond achter de rug. Ruben verspeelt nog even zijn foto-rolletje door, nog slaperig als hij is, het klepje van z'n fototoestel open te maken en er inderdaad een volgeschoten, maar nog niet teruggedraaid fotorolletje aan te treffen.

Zondagmorgen is onze laatse kans om nog een toptijd neer te zetten en daarmee door te gaan naar de kwartfinales. Hoewel de omstandigheden op z'n zachtst gezegd niet optimaal zijn klampen we ons vast aan deze laatste strohalm. Om een toptijd neer te zetten hebben we de vlothond er al snel van overtuigd dat z'n lijst niet klopt en dat we toch echt in Da's Geel moeten roeien. Het blijkt echter dat men het bij Theta niet nodig vindt dat een Theta ploeg een beetje goed presteert want het roeien met carbon-palen blijkt een groot probleem. Hoewel het erg vroeg is en menig aap behoorlijk brak uiten wij subtiel ons ongenoegen hierover. Als een andere vlothond echter met goede argumenten als 'dat is nu eenmaal altijd zo' komt zijn we echter snel 'overtuigd'.


In een lekker herftzonnetje roeien de apies richting start.

Vierde wedstrijd: 09:00 uur
 • Afstand: 300 meter
 • Tegenstander: Fabras 2
 • Armand op slag, Jutta op stuur
  In Da's Geel en dus met houten palen gaan we zwak, ziek en misselijk het water op. Het carbon-palen incident heeft ons echter geen goed gedaan en het wordt de slechtse race van het weekend. Halverwege slaat Armand een gigantische snoek, waarmee weer bewezen is dat een avond zuipen toch echt de beste voorbereiding is. We winnen tot ieders verbazing wel dik van onze tegenstander.
 • Tijd: 1'17,9 minuut

  De apen balen hier natuurlijk van, maar dit betekent tevens dat we klaar zijn met roeien en dus kunnen gaan genieten van het herfstzonnetje op het vlot. Het blijkt goed toeven en hoewel iedereen ook wel thuis wil gaan slapen vermaken we ons prima. Zo nu en dan wordt er een beetje ingetild wat het nodige spektakel oplevert. Het bier smaakt niet alleen aan de bar, maar ook op het vlot in het lekkere weertje weer prima.
  Om 15:00 worden de kwartfinales afgeroepen. Tot een ieders verbazing, en met name de onze, blijkt dat we toch de kwartfinales bereikt te hebben, omdat er een ploeg is afgevallen. We hadden na de poulewinnaars en de beste tijd (Saurus 1) de een na beste tijd neergezet, en deze was dus toch niet zo slecht. Snel gaat het bier aan de kant en wordt er met een paar glazen water geprobeerd de schade te herstellen. Onze tegenstander in de kwartfinale zal een Saurus ploeg zijn. In de eerste ronde hebben zij 1'09 geroeid en ze zijn dus een geduchte tegenstander. De apen hebben echter niets meer te verliezen en zijn nu wel ape-relaxed. Eindelijk kunnen we in onze vertrouwde Serendip roeien, dat biedt perspectieven. Voor de start laden de apen zich op voor het hoogtepunt van de dag.


  De apen krijgen te horen toch nog te moeten roeien

  Kwart finale: 16:15 uur
 • Tegenstander: Saurus 3
  Nog vermoeider, inmiddels weer aangeschoten, maar nog steeds behoorlijk fanatiek roeien we naar de start in de Serendip. De start gaat verbluffend goed en we liggen direct meters voor. Er worden geen grote fouten gemaakt en halverwege de race liggen we nog steeds dik voor. Dan zorgen de spanning en zeer waarschijnlijk ook de lichamelijke conditie ervoor dat het tempo na 200 meter iets achteruit gaat. De Saurus ploeg komt snel dichterbij! Jutta probeert ons er doorheen te schreeuwen en nog één keer zetten de apen aan. Gelukkig is de finish nabij. We horen het in grote getalen aanwezige publiek enthousiast worden en met al onze laatste krachten blijven we de Saurus ploeg net voor. Apen op Water hebben de kwartfinale gewonnen!! Dit tot groot ongenoegen van de Saurus ploeg, jammer jongens volgende keer beter...
 • Tijd: 1'13,5 minuut

  Na het winnen van de kwartfinale kan de hele leeuwregatta eigenlijk al niet meer stuk. Maar nu we in de halve finale staan willen we natuurlijk zeker proberen de finale te halen. De kwartfinale heeft echter wel een hoop energie gekost en ook de vorige avond en de korte nachtrust spelen ons parten. We voelen ons dus niet ape-sterk. Voordat we de halve finale kunnen roeien moeten we echter eerst een finale uitvechten op het vlot. Onze tegenstander blijkt opeens gewoon te mogen roeien met Da's Geel en carbonpalen. Iets wat enkele uren eerder echt voor onoverkomelijke problemen zorgde... Wij worden van boot naar boot verplaatst omdat een Saurus ploeg niet in een boot past. Uiteindelijk belanden we in een Vidar boot waar we het dan maar mee moeten doen.

  Halve finale: 17:00 uur
 • Tegenstander: Cunni Linges
  In de halve finale is onze tegenstander de Theta-ploeg Cunni Linges. Dit legt extra druk op ons want zij zijn ons wel bekend. Over deze race kunnen we kort zijn: de energie was op. Vanaf de start liggen we direct achter. We doen wel ons best om nogmaals vriend en vijand te verrassen, maar het mag niet baten. We komen nog wel iets dichterbij, maar als Niels vlak voor de finish nog een snoek slaat is het over en uit. We zetten zowaar nog een redelijke tijd neer ook.
 • Tijd: 1'15,0 minuut


  De apen klaar voor de voor de start en in gevecht met de Cunni Linges ploeg

  Helaas dus geen finale plaats, het wordt dus tijd voor ons motto: Jongens geeft niets, volgende keer beter, als je het maar naar je zin hebt!
  Eindelijk zijn we dus echt klaar met roeien en dit wordt uiteraard aan de bar gevierd! In de finale blijkt de Saurus 1 ploeg veel te sterk voor onze vorige tegenstander en helaas wint Theta de Leeuw Regatta dus niet. Na nog een paar biertjes beginnen we honger te krijgen, want alleen wat bananen vullen niet echt. We besluiten dus wat te gaan eten in de stad, waarna de behoorlijk moe gestreden apen al snel besluiten om thuis een boom op te gaan zoeken. Moe maar voldaan kunnen we dus weer terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Een weekend wat natuurlijk niet mogelijk was geweest zonder onze stuur Jutta en onze coaches Marit & Marie (beter bekend als Judith & Judith), dus dames: bedankt !!


  Apen Op Water kunnen tevreden terugkijken op de Leeuw Regatta

  En nu op naar de OOPA waar het gespartel van de Apen Op Water weer te bewonderen zal zijn!!