Vrijdagavond wordt er nog de nodige ontspanning gezocht op de verjaardag van onze coach Judith (Marie). Na haar blij gemaakt te hebben met een hippe opblaastas, een junglebook video (wanneer mogen we komen kijken ?) en natuurlijk een echte aap, werd er een biertje gedronken. Armand zou wat later komen, dus die kwam toch maar niet. Ongemerkt wordt het gezellig en enkele wijn- en brandvlekken later wordt het tijd voor een discussie op niveau. Na ook dit weer gehad te hebben zoeken de apen om half drie toch maar een boom op om wat uit te rusten voor de wedstrijd. Zaterdag moeten ze namelijk om 9:00 present zijn op de Loods.

DAG EEN
Zaterdagmorgen begint dan eindelijk de lang verwachte wedstrijd. Jan Willem, Niels, Ruben, Jutta en onze coaches Marit & Marie staan om 9:00 min of meer fris in de loods. Geheel onverwacht is Armand echter in geen velden of wegen te vinden. Nu is Armand wel vaker 'wat later' (zie het verhaal van de Bosbaan) dus de apen zijn nog niet ongerust. Na kwartiertje gaat de telefoon en jawel... het is Armband. Hij heeft zich verslapen, maar kan er niets aan doen want z'n wekker was te laat wakker geworden. Dit klink geloofwaardig en we wachten dus rustig af. Er is echter een klein probleem, hij heeft ook geen spullen want die liggen nog thuis. Om te voorkomen dat Armand zonder apenshirt en in een hotpants van z'n vriendin onze eer moet verdedigen worden er snel wat kledingstukken geregeld. Na dit kleine oponthoud kunnen we dan echt beginnen. Vincent zit ondertussen in Leuven en steunt ons vanuit daar door flink wat bier te zuipen. De apen vinden dit eigenlijk ook wel een goed idee op de vroege ochtend voor de start, maar omdat stuur Jutta daar anders over denkt, slaan ze het eerste biertje maar over.


De apen-ploeg is er klaar voor

Eerste wedstrijd: 10:00 uur
 • Tegenstander: Majori Concede
 • Armand op slag, Jutta op stuur
  Onze eerste tegenstander is een basiscursistenploeg en zou dus geen problemen moeten geven. Helaas was onze vaste boot, de Arno, al vergeven en moeten we aantreden in een andere boot, de Ayaccus III. Na de Polec is de druk op de apen toch behoorlijk hoog geworden en de spanning is dus duidelijk voelbaar. Zelfs stuur Jutta voelt dat er 'iets' in de lucht hangt. Gelukkig is er onze coach Marit die de apen toespreekt en de laatste aanwijzingen geeft, op naar de start. Bij de start wordt de spanning voor Ruben dan toch echt teveel en hij uit z'n ongenoegen over zo'n beetje alles. De start is niet fantastisch en we liggen direkt achter. De apen zetten het dus op een roeien maar het mag niet meer baten. We komen nog wel dichterbij, maar verliezen de eerste wedstrijd. Dit had niemand verwacht en we zijn dan ook niet tevreden. Misschien dat een biertje aan de bar de spanning wat wegneemt zodat de volgende heat beter gaat. We voegen dus de daad bij het woord.
 • Tijd: 1'15,2 minuut

  Om kans te maken op een plaats in de kwartfinales moeten we nu snelle tijden neer gaan zetten. Vol goede moed gaan we de tweede heat in. De ergste spanningen zijn eraf en het bier heeft dus geholpen. Wat is bier toch ook een wondermiddel.


  Apen aan de bar

  Tweede wedstrijd: 13:30 uur
 • Tegenstander: De Peddelaars
  Iets wakkerder verschijnen we in de B. van Wijk aan de start. Deze wedstrijd wordt vrij eenvoudig gewonnen, maar de race verloopt niet optimaal. Zo'n 100 m voor de finish liggen we al ver voor, is de druk weg en loopt het tempo er een beetje uit. Onze tijd laat dus wat te wensen over. Maar we hebben gewonnen en daar gaat het om.
 • Tijd: 1'15,4 minuut


  Apen Op Water in de B. van Wijk....

  Na deze heat zetten Armand en Jan Willem het tijdelijk op een tappen. Maar sportmensen als zij zijn drinken ze natuurlijk slechts orangina en cola-light. Ruben en Niels doen uiteraard hetzelfde en maken zich op voor de derde wedstrijd. Tijdens een ingelaste de pauze worden er twee boten gedoopt, maar dankzij wat water uit Geneve was dit snel GEPIEPT!


  John en Armband aan het tappen

  De derde wedstrijd zijn we weer van plan om een toptijd neer te gaan zetten. We hebben echter een probleempje, want onze tegenstander, een Okeanos-ploeg, heeft het laten afweten. Na wat gespartel, wat gezeur en geregel mogen we uiteindelijk toch starten tegen een ploeg uit een andere poulle. Dan krijgen we ook nog 'es een brakke Saurus boot, 't Grindgat, in onze ape-maag gesplits. Natuurlijk uiten we ons ongenoegen over deze schuit, wat door Saurus mensen aan de kade niet op prijs wordt gesteld. De voetenboorden van deze boot zijn zo klein dat Ruben en Niels zelfs hun schoenen uit moeten trekken om er nog enigszins in te passen. Waarschijnlijk roeit het Chinese nationale team normaal in deze boot en het belooft dus weinig goeds! Inmiddels is één van de vele zussen van Marit gearriveerd om voor de nodige extra ondersteuning te zorgen.


  Zusjes achter de BBQ en apen aan de bannaan  Derde wedstrijd: 18:00 uur
 • Tegenstander: Onuitroeibaar
  We hebben dit keer een redelijke start en de Saurus schuit blijkt zowaar snel te zijn. Halverwege de race gebeurt echter het onvermijdelijke: Jan Willem schiet uit z'n voetenboorden. Dit levert wat gespartel op en zorgt ervoor dat we wederom geen toptijd neergezet hebben. Hoewel we onze tegenstander dik achter ons hebben gelaten zetten we een brakke tijd neer.
 • Tijd: 1'17,0 minuut


  De apen aan de haal in 't Grindgat

  Enigszins teleurgesteld druipen de apen af naar de bar. Deze sport gaat hun gelukkig nog altijd veel beter af. Na onze 'schrijf maar niet naar huis' tijden hoeven we zondag waarschijnlijk nog maar één keer te roeien. Dit is natuurlijk jammer, maar dan kunnen we ons zaterdagavond tenminste helemaal uitleven. Na aan de bar nog wat veel te dure biertjes weggewerkt te hebben gaat iedereen thuis z'n spullen wegbrengen, douchen en een uurtje pitten na al dat gesport.

  VERVOLG