Batavierenrace
27 t/m 29 april 2002


De race ging om 12.00u van start, maar er waren meerdere starttijden vanwege de vele deelnames (300-400 teams). Floor ging om 0.40u van start waarmee de race voor de Theta-Barcomissie-ploeg was begonnen! JeeWee stond Floor bij met de geweldige fiets die Bas had geleverd. Alle steun en toeverlaat is natuurlijk vereist bij zo'n lamme ploeg als deze.


Een flitsende start van Floor!

De wegen van de ploegen werden gescheiden. De nachtploeg begon een lange sportieve nacht, terwijl de ochtendploeg zich richting het centrum van Nijmegen en de kroeg aldaar verplaatste, om zich klem te zuipen voor goede prestaties in de ochtend. De eerste tegenslag begon al direct bij de 2e ettappe, waar de Geitenbreier moest lopen, terwijl Bobo meefietste voor de mentale ondersteuning. De solide fiets van Bas hield het voor gezien tot één ieders verbazing. Het tweede busje moest ingeschakeld worden om de gestrande Bobo met fietsje en al op te halen. Vol moed gingen we toch door met rennen, dan maar zonder begeleiding. Dit tot ongenoegen van menig vrijwilliger langs de kant ("Hey, woar is gullie fiets?").
Het missen van het fietsje was trouwens niet direct aan de resultaten af te zien, maar het rennen werd daardoor wel een beetje saai. Het is toch wel fijn om iemand te hebben die met je meefietst en je dan de verkeerde kant uitstuurt.


Nielz met de grote wisseltruc!

De rest van de etappes verliepen behoorlijk vlekkeloos, zelfs Arbmand kwam op tijd aan.
Het begon inmiddels licht te worden en de nachtploeg diende verwisseld te worden met de ochtendploeg. Deze ploeg kwam redelijk lam aan, na een avondje en nacht flink zuipen, en waren net op tijd om van start te gaan. Aan Joris was de eer om de ochtendploeg van start te laten gaan. Hij probeerde andere renners nog te bedwelmen met zijn alcoholwalm, om zo als eerste weg te zijn. Dit lukte nog heel aardig, maar dan was dat waarschijnlijk niet door zijn alcoholwalm, maar eerder omdat hij eruit zag als een Michelin mannetje, met zijn lange trainingsbroek en trui aan wat menig renner deed verbazen.


Joris (nr.126) verspreidt zijn alcoholwalm met trots!


Wat een inspanning!!

Terwijl de ochtendploeg netjes hun etappes aflegden, was de nachtploeg inmiddels aangekomen in een zonnig Twente. Omdat iedereen er toch behoorlijk doorheen zat, werd maar besloten toch niet de enorme slaaptent op te bouwen, maar gewoon met matrasje en slaapzak een plekkie te zoeken in de sportzaal van de UT. Daar ging met uitgeput en voldaan een uiltje knappen. Behalve JeeWee en Niels, die moesten namelijk de mensen voor de middagploeg ophalen.

Na de ochtendploeg nam de middagploeg het over. De renners arriveerden afzonderlijk, maar zorgden toch voor een mooi resultaat. Wederom was er weer veel commotie omtrent de wissel. De ochtendploeg was nog niet binnen, dus Bart (die ging starten voor de middagploeg), moest zonder hesje van start gaan. Hij ging dan niet alleen zonder hesje, maar ook meteen zonder sportkleding van start. Op zijn kisten wist hij toch een stuk rapper door de modder te zijn, dan etterlijke andere renners.


Bart van start!

Klik hier voor het feest en de brakheid!